81.
mugró
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Protuberància en el centre de la mamella, per on les cries dels mamífers xuclen la llet. [...]
roncal
m. [HO] Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta dura, originari de la vall navarresa del Roncal. |
82.
roncal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta dura, originari de la vall navarresa del Roncal. [...]
|
83.
sopada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sopar, especialment si és abundant. Gran quantitat de sopes. Sopa de bescuits amb llet. [...]
|
84.
batut 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop fort, especialment el que es dona algú que cau. Batement de cor. Xàfec 1. Acord arpegiat en què les ungles toquen les cordes de la guitarra d'una manera ràpida i enèrgica. Beguda refrescant no alcohòlica feta a base de llet, fruita, gelat, etc., passats per [...]
|
85.
formatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. Formatge de Maó. Formatge fresc, salat. Ratllar formatge. Un formatge. formatge de bola Formatge de tipus holandès, de forma esfèrica i generalment recobert d'una capa de cera [...]
|
86.
cresp 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa sòlida que es forma a la superfície d'un líquid, com la nata a la llet. [...]
|
87.
gouda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semidura i en forma de roda, originari de Gouda. [...]
|
88.
maria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Galeta plana i rodona, de composició simple. Prenia tres maries i un got de llet. Galetes maria. [...]
|
89.
tallat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de tallar. Manera d'estar tallada una cosa. Espadat 2. Cafè amb una mica de llet. [...]
|
90.
tirallet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument emprat per a extreure la llet del pit de la mare durant el període d'alletament. [...]
|